Formula E

move-formula-e

INTRODUCTION:

Formule E is het baanbrekende FIA ​​single-seater kampioenschap en ’s werelds eerste volledig elektrische race-serie.

Het eerste seizoen begon in Peking in september 2014, eindigend in Londen in juni 2015. De Formule E racet in 10 van ’s werelds grootste steden. Het kampioenschap omvat negen teams, elk met twee courreurs. Ze racen op tijdelijke straten circuits om een ​​unieke en spannende race serie neer te zetten. Op deze manier word de interesse gewekt van een nieuwe generatie motorsport fans.

Formule E is bedoeld om een ​​visie te vertegenwoordigen voor de toekomst van de auto-industrie en de bevordering van schone energie en duurzaamheid.

Formule E opereert als een ‘open kampioenschap’, waardoor teams en fabrikanten de mogelijkheid hebben om hun eigen elektrische energie-innovaties verder te ontwikkelen. Wel zijn ze gehouden aan de ​​technische specificaties van de FIA. De teams zullen zich inzetten op het verbeteren en ontwikkelen van de motoren en accu-technologie, met als doel deze kennis voor het dagelijkse elektrische voertuig te gebruiken.

Het kampioenschap draait om drie kernpunten: Energie, Leefmilieu en Entertainment en is een fusie van engineering, technologie, sport, wetenschap, design, muziek en entertainment – een mooie combinatie om de verandering in de richting van het elektrische rijden te bevorderen.

Het is een mooie en redelijk snelle competitie met zeer snelle coureurs waarvan verschillende rijders een aantal jaren in de Formule 1 hebben gestreden en getest. Als u een autosport of Formule 1 liefhebber bent zult u zeker geinspireert raken door deze competatieve raceklasse. Er word gestreden op het scherpst van de snede met net als in de Formule 1 met onze eigen Max, hier met onze eigen Robin Frijns, die de grote namen  raceles geeft. Zoals de zoon van Alain Prost, Bruno Senna, Jacques Villeneuve, en Nelson Piquet Jr.

Wij vragen ons af wanneer het moment van de echte ommekeer daar is. Maar de dag dat ze meer publiek gaan trekken dan de Formule 1 gaat zeker komen als zij met fossiele brandstoffen blijven rijden.

Dat is de mening van www.move-nl.com

Wij houden u op onze site en via nieuwsberichten en MOVE E-Magazine op de hoogte van al het nieuws omtrent de Formule E.  Wij gaan proberen de races vanaf onze site uit te zenden. Anders krijgt u van ons de link waar het online word uit gezonden.

 

Red.  Toine Oosterbosch