Model 3 Day: nu al in de rij voor de ‘kleine’ Tesla

Net als in de Verenigde Staten, Hongkong en Australië stonden de eerste enthousiastelingen in Nederland vanmorgen in de rij voor het bestellen van de Model 3 van Tesla. Dat terwijl niemand weet hoe de elektrische auto eruitziet en de kleinere sedan op z’n vroegst eind 2017 wordt geleverd.

Wereldwijd wordt reikhalzend uitgekeken naar het nieuwe model. In de acht Nederlandse Tesla-winkels konden de eerste reserveringen vandaag om 10.00 uur geplaatst worden. Bij de Tesla-vestiging in Amsterdam-Zuidoost bleven iPhone-achtige taferelen ’s ochtends vroeg nog uit, maar vormden de eerste liefhebbers zo tegen half 10 een rij.

In Nederland gaat de Model 3 ongeveer 35.000 euro kosten. Het nieuwe elektrische voertuig is net als de Model S een sedan, maar wordt zo’n 20 procent kleiner. Ook zou er een crossover-model op de markt komen, een combinatie van een stationwagen en SUV.

 

Grotere doelgroep
Daarmee wordt een Tesla voor meer mensen een optie. De huidige peperdure modellen gaan van de hand voor minimaal 79.200 euro en lopen op tot ruim over de 100.000 euro.

Oprichter Elon Musk stelde zich bij de start van Tesla één doel: een elektrische schone auto voor iedereen beschikbaar maken. Of dat met de Model 3 al gaat lukken is sterk de vraag. Wel heeft Tesla de markt aantoonbaar opgeschud. Want ook de concurrentie roert zich: onder meer GM komt in 2017 met de volledig elektrische Chevrolet Bolt en ook Audi werkt achter de schermen druk aan zijn eigen all-electric Q6 E-Tron die in 2018 wordt verwacht.

Prijs onbekend
Zij bestelden even later hun Model 3. “Het wordt mijn eerste Tesla. Ik heb de Model S al gereden en die bevalt heel goed”, zegt één van de wachters, Peter van Dijk, tegen RTL Z. “De prijs weet ik nog niet, ook straks als ik binnen ben niet. Al denk ik dat de Model 3 met 35.000 tot 40.000 euro betaalbaar is.” Het reserveren kost ook hem vandaag 1000 euro. Ook in onder andere Amerika, Hong Kong, Canada en Australië stonden mensen in de rij voor de nieuwe Tesla. Veel van hen namen een dag vrij om als eerste een bestelling te kunnen plaatsen. Onthulling op vrijdag
Om te zien waar ze voor intekenen, moet iedereen wachten op de onthulling van het voertuig in Los Angeles. Die presentatie is in Nederland pas vrijdagochtend vanaf 05.30 uur te zien.

 

 

 

1 Trackback / Pingback

  1. MisterGreen en NLE halen 1.000 Tesla’s Model 3 naar Nederland | DE LAATSTE 24 – Move-nl.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*