SUBSIDIE & Financiële ondersteuning ELEKTRISCH rijden

Met een elektrische auto bespaart u niet alleen brandstofkosten, u kunt ook profiteren van belastingvoordelen en subsidies.

Hiermee wil de overheid bedrijven en consumenten prikkelen om elektrisch vervoer aan te schaffen.

BPM

BPM staat voor Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen. U betaalt BPM als u een nieuwe auto in Nederland koopt of naar Nederland importeert. Elektrische auto’s zijn tot en met 2017 vrijgesteld van BPM. Meer informatie vindt u op de website van de Belastingdienst.

Belastingvoordeel

Voor bedrijven gelden fiscale voordelen die elektrisch rijden aantrekkelijk maken. De MIA (Milieu Investeringsaftrek) levert een fiscaal voordeel op voor investeringen in milieuvriendelijke producten of bedrijfsmiddelen. Zo kunnen bedrijven voordelig investeren in elektrische en hybride voertuigen of een oplaadpunt.

Motorrijtuigenbelasting (MRB)

Bezitters van een personenauto met een zeer lage CO2-uitstoot hoeven op dit moment geen motorrijtuigenbelasting te betalen. Deze vrijstelling geldt tot en met 2015 voor auto’s met een maximale CO2-uitstoot van 50 gram per kilometer. Volledig elektrische auto’s en een aantal elektrische auto’s met range extender vallen in deze categorie.

Bijtelling voor leaserijders

Wanneer u een auto least moet u belasting betalen, de zogenaamde bijtelling. Voor zero-emission auto’s (geen CO2-uitstoot) geldt een bijtelling van 4%. Voor auto’s met een CO2-uitstoot tussen de 1 en 50 gram per kilometer geldt een bijtelling van 7%. Zie ook percentages voor de bijtelling van milieuvriendelijke auto’s.

De publicatie EV-wijzer – Stop de stekker in uw wagenpark geeft voorbeelden en best practices van leasebeleid dat goed gebruik van plug-in-voertuigen bevordert.

Subsidie

Naast belastingvoordelen zijn er soms ook lokaal of regionaal subsidies beschikbaar voor de aanschaf van elektrische voertuigen en/of oplaadpunten. Informeer hiernaar bij uw gemeente of provincie.

1 Maart word ons allereerste E-Magazine uitgegeven. Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en u ontvangt het eerste magazine gratis. Ook maakt u kans ( 2 op 10 )  op een geheel gratis Jaar-abonnement t.w.v. € 38,40

2 Reacties

  1. Beste heer/mevrouw,

    Ik zou graag uw digitale nieuwsbrief willen ontvangen om op de hoogte te blijven van alle elektrische mobiliteitsproducten.

    Bij voorbaat dank.

    • Beste Remko,
      Onze nieuwsbrieven sturen wij niet meer naar uw persoonlijke e-mail. Maar naar onze Facebook Groep: https://www.facebook.com/groups/evmove/
      Wij doen dit vanwege de reacties die dan ook onderling te zien zijn.
      De Groep gaat over Elektrische Voertuigen en Duurzame Energie, maar ook over nieuws van onze producten.
      De Groep bestaat uit 658 leden nu. We verwelkomen je van harte als 659ste lid

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*