GTE Sport prototype Volkswagen Golf 2015 | MOVE ELEKTRISCHE AUTO CONCEPT EV

 Categorie: MOVE | ELEKTRISCHE AUTO | CONCEPT | EV

GTE Sport prototype Volkswagen Golf 2015

De Volkswagen Golf GTE Sport is een prototype van Volkswagen gepresenteerd in de “Wörthersee 2015” evenement met de Golf GTI Clubsport . Het is een plug-in hybride voertuig aangedreven door een verbrandingsmotor en de twee elektromotoren aangedreven door een lithium-ion batterij.

Het chassis is van koolstofvezel en de warmte motor, viercilinder en 1.6-liter motor, is gebaseerd op de Volkswagen Polo R WRC (International Racing Car Championship rally). Het is turbocharged, het genereert 299 pk maximaal vermogen en 400 Nm koppel.

 

De eerste elektrische motor is gelegen aan de vooras, samen met de transmissie, die automatisch zestraps dubbele koppeling. Het geeft 115 pk en 330 Nm. De tweede elektrische motor, identiek vermogen maar met minder koppel (270 Nm), drijft de achterwielen. Het totale systeem is 400 pk en een maximum koppel is 670 Nm.

 

Volgens Volkswagen wordt het ontwerp Golf GTE Sport op basis van concurrentie voertuigen, maar kan op de weg, is geoptimaliseerd voor gebruik op circuit

 

De deuren gaan open schaar, dat wil zeggen, draai verticaal en naar boven te openen. Er aerodynamische hulpstukken zoals zijdeflectors, een spoiler en een diffuser om steun te hoge snelheid te verhogen en het optimaliseren van koeling van de remmen. Sommige van deze elementen carbon fiber. Wielen zijn 20-inch banden gemonteerd respectievelijk 235 en 275 mm breed front en achterzijde.

 

Ook het interieur heeft koolstofvezel elementen en stoffering en sommige coatings zijn microfiber. De stoelen zijn soort emmer met harnasgordels soort met vijf ankerpunten. Er zijn peddels om uitdossingen handmatig achter het stuur te veranderen. De instrumentatie bestaat uit drie schermen die gegevens op verschillende niveaus de bestuurder.

Hoe dichter het gezichtsveld van de bestuurder scherm toont snelheid autonomie en “GTE mode” mode kan de beste lijn vertonen bij het rijden op een circuit. In de passagierszijde is er nog een multifunctioneel display. De passagier is gescheiden van de bestuurder door een volumineuze middenconsole waar meer controles worden ondergebracht als een knop om het brandbestrijdingssysteem geactiveerd.

 

Op het dak is er een knop waarmee u de verschillende modi van het rijden te kiezen, met een soortgelijke benadering die wordt gebruikt in de Volkswagen Golf GTE “E-mode ‘laat bewegen tot 50 km in zuiver elektrische modus; “Hybride mode”: het systeem past de transportstand op de behoeften van het rijden, kunnen zij zich alleen met de elektromotoren, de verbrandingsmotor of beide gecombineerde systemen. Ook ondersteunt configureren hoe het beheer van de batterij als je niet versnellen, ofwel door het houden van de lading boven een bepaalde waarde, bijvoorbeeld, gebruik het op een ander moment, ofwel de batterij opladen met behulp van de benzinemotor als generator ; “GTE mode”: deze wordt geactiveerd door een specifieke knop op de console. Verandert de dynamische respons van de auto, hoewel Volkswagen niet heeft aangegeven welke parameters beïnvloeden. Alle drie motoren ontwikkelen maximumvermogen. Zo kan versnellen van 0-100 km / h in 4,3 s en 0-200 km / h in 15,9 s.

 

Wanneer de auto loopt uitsluitend bij de inwendige verbrandingsmotor traction is de vooras. Als alle drie de motoren werken (bijvoorbeeld het “GTE mode” actieve modus) is integraal tractie, zelfs als het niveau van de batterij bijna leeg is. In dit geval de voorste elektromotor werkt als een elektrische generator.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*