2016 wordt een goed jaar voor volledig elektrische auto’s

2016 wordt een goed jaar voor volledig elektrische auto’s

De verkoop van volledig elektrische auto’s gaat dit jaar flink toenemen, verwachten experts. Dat komt met name doordat de plug-in hybrides een groot deel van hun fiscale voordeel verliezen ten opzichte van 2015.

In 2016 behouden auto’s die geen CO2 uitstoten hun lage bijtellingspercentage van 4 procent. De bijtelling op auto’s die tussen de 1 en 50 gram CO2 per kilometer uitstoten, zoals plug-in hybrides, stijgt van 7 naar 15 procent. Daarnaast heeft een elektrische auto nog andere voordelen: er is een milieu-investeringsaftrek beschikbaar én je komt gegarandeerd elke milieuzone binnen. Dat maakt de keuze voor een elektrische (lease)auto nóg aantrekkelijker.

Meer zekerheid over je kosten

Een elektrische auto zorgt ervoor dat je meer zekerheid hebt over wat de auto kost. Bij een plug-in hybride lag het maar net aan de bestuurder hoeveel er elektrisch gereden werd. Bij een volledig elektrische auto moet de bestuurder wel elektrisch rijden, en dat is gunstig voor de kosten. Elektriciteit ‘tanken’ is namelijk goedkoper dan benzine of diesel. Sterker nog, wanneer de elektriciteit thuis of op de zaak via eigen zonnepanelen wordt opgewekt kost het zelfs niets. Verder is de elektrische auto onderhoudsongevoelig. Ze hebben minder bewegende delen en filters die op den duur vervangen moeten worden en dus kosten veroorzaken.

 

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*