‘Volkswagen moet voor straf elektrische auto’s maken in VS’

Als ‘widergutmachung’ voor het gesjoemel van Volkswagen stelt de Amerikaanse overheid voor dat er wat meer elektrische auto’s worden geproduceerd.

De Amerikaanse milieutoezichthouder Environmental Protection Agency (EPA) heeft de Duitse autofabrikant gevraagd elektrisch auto’s van de band te laten rollen in Chattanooga, Tennessee, weet Welt am Sonntag. Of het gaat om nieuwe elektrische auto’s of een opschaling van de productie van bestaande hybrides wordt niet meteen duidelijk.

Volkswagen reageerde niet direct op een verzoek om commentaar en wil aan persbureau Reuters alleen kwijt dat de onderhandelingen met EPA nog in volle gang zijn.

Ook netwerk van laadpalen
De Amerikaanse overheid sleepte Volkswagen begin januari voor de rechter en eist miljarden compensatie voor het grootschalige gesjoemel.

Het autobedrijf is sindsdien in gesprek met EPA over een mogelijke oplossing voor de bijna 600.000 auto’s in de VS die meer dan 40 keer zoveel uitstoten dan wettelijk is toegestaan. Volkswagen hoopt door het sluiten van een deal ook de miljardenclaim af te wenden.

Als onderdeel van het goedmakertje wordt er ook aan gedacht Volkswagen een netwerk van elektrische laadpalen op te laten zetten in de VS, bericht de Duitse krant, die de bron voor de basis van het bericht niet prijsgeeft.

Intern onderzoek
Ondertussen bericht Bild am Sonntag dat Volkswagen-topman Hans Dieter Pötsch afgelopen week werd ontboden door de Duitse transportminister om een update te geven over de voortgang die Volkswagen boekt bij het oplossen van de crisis.

Volgens Bild wil Pötsch er alles aan doen om de misère op te lossen. Een eindverslag van het interne onderzoek wordt volgens de krant in april verwacht.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*