CHINESE AUTOFABRIKANT ‘BYD’ KRIJGT PRIJS VOOR DUURZAME ACCU-TECHNOLOGIE

BYD  |   Build Your Dreams   |   www.byd.com

Chinese auto-producent BYD Company won afgelopen maandag de Zayed Future Energy Prize voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling en productie van milieuvriendelijke batterij technologie voor elektrische auto’s.

Bij de opening van de jaarlijkse World Future Energy Summit 2016 overhandigde de kroonprins van Abu Dhabi en de Vice-minister van Defensie van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) Sheikh Mohammed Bin Zayed Al-Nahyan de prijs aan Wang Chuanfu, die BYD oprichtte in 1995 in Shenzhen, Guangdong provincie.

BYD, een afkorting voor Build Your Dreams, is ’s werelds grootste leverancier van oplaadbare batterijen en producent van nieuwe energie voertuigen. In haar zoektocht naar een bijdrage aan groene energie, BYD kwam met een meer milieuvriendelijke batterij technologie die leidde tot de ontwikkeling van de BYD ijzer-fosfaat accu.

“De batterij is brandveilig, volledig recyclebaar en heeft een lange-cyclus-oplossing die is uitgegroeid tot de kern van BYD’s huidige schone energie platform van transport en opslag,” volgens de website van het bedrijf. In China en in het buitenland zijn ongeveer 160 steden al begonnen met BYD elektrische bussen en taxi’s te gebruiken. BYD breidt haar activiteiten uit in de sector zonne-energie-opwekking als derde pijler van haar strategie om een nul-emissie energie-ecosysteem te bouwen: van generatie naar opslag naar transport.

De jaarlijkse Zayed Future Energy Prize is vernoemd naar de VAE eerste president Sjeik Zayed bin Sultan Al-Nahyan, die de Arabische Golfstaten in 1971 opgerichtte en werd voor het eerste uitgereikt in 2008. De prijs werd in het leven geroepen om scholen, non-profit organisaties, particulieren, evenals kleine en grote bedrijven over de hele wereld te eren voor hun innovatieve oplossingen voor het creëren van een nieuwe, duurzame energie toekomst.

Wij van MOVE vinden het heel bijzonder dat een Chinese fabriek met meer dan 180.000 werknemers nog geen afzet gevonden heeft op de Nederlandse markt.

Bezoek hun website www.byd.com    |   BYD  |   Build Your Dreams

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*