Energica: De Elektrische Italian Beauty

Wanneer het aankomt op elektrische motoren, is Energica een high-end merk. Het is dan niet meer dan logisch dat de Italiaanse motorfabrikant heeft aangekondigd dat ze hun eigen winkel gaan openen in het centrum van San Francisco, Amerika. De winkel komt in de 53 Page Street en zal Energica’s eerste flag ship store zijn. Hiermee wil het bedrijf zijn toewijding aan de Amerikaanse markt laten zien. Later zal ook een dealernetwerk worden uitgerold.

De Elektrische Energica EVA

Het Italiaanse bedrijf heeft kortgeleden hun tweede model de ”Eva” geïntroduceerd. Deze motor is een ‘’naked streetfighter’’, de positie van de rijder is iets anders dan bij de EGO. Tijdens de introductie van de motor werd er van Los Angeles naar San Francisco gereden met een speciale stop bij de Quail Motorcycle Gathering in Carmel. De trip is makkelijker gemaakt dankzij de geïntegreerde level 2 snel oplaadsysteem van de motor. Mede dankzij dit systeem kon de motor negen keer worden opgeladen, met een gemiddelde duur van 23 minuten. In totaal had de trip een lengte van 725 kilometer. Het Energica team heeft ervoor gezorgd dat alle bekende plaatsen op de route werden bezichtigd. Het beroemde Rock Store op Mulholland Highway, Alice’s Restaurant op Skyline Blvd in Woodside en natuurlijk de Goldengate Bridge kwamen werden bezocht.

De Eva heeft 95 pk in plaats van 136 die de EGO heeft. Ook heeft de motor een topsnelheid is 200 km/h en een bereik van 200 kilometer wanneer het in de ECO-stand staat. Volgens autoblog.com heeft de Eva een prijskaartje van 34 duizend dollar (30.500 euro).

Helaas hebben we de motor nog niet zelf kunnen testen maar we hebben gehoord dat het voelt alsof je op een racemotor zit. Waarschijnlijk is het iets minder intimiderend. Of de motor ook naar Nederland komt is helaas niet bekend.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*