Elektrische tweewielers

Alles over e-bikes en e-scooters

Ook in het vervoer op twee wielen is een elektrische revolutie aan de gang. De elektrische fiets is inmiddels al razend populair. Geen wonder, want op zo’n fiets heb je als het ware altijd wind mee. De elektrische scooter is nog tamelijk nieuw maar staat ook sterk in de belangstelling. Elektrische tweewielers kunnen een milieuvriendelijk en voordelig alternatief zijn voor de (al dan niet elektrische) auto. Logisch dus dat de ANWB u ook over elektrische fietsen en scooters graag nader informeert.

De elektrische fiets

Geen helm of rijbewijs nodig en toch lekker opschieten, ook als het waait. Dat is het grote voordeel van een elektrische fiets. Maar welke is nou de beste? Lees de ANWB-test van elf elektrische fietsen. En kijk ook eens in de ANWB webwinkel voor een e-fiets met ledenkorting.

Meer informatie over de elektrische fiets

De elektrische scooter

Omdat elektrische scooters nog een nieuw fenomeen zijn doet de ANWB een uitgebreid praktijkonderzoek. Hoe bevalt het rijden met zo’n e-scooter in het dagelijkse verkeer? Lukt het met opladen? En zitten de elektrische scooters technisch ook goed in elkaar? Allemaal vragen waar dit onderzoek een antwoord op wil geven.

ANWB Kampioen test e-scooters

Elektrische scooters en fietsen van Nimoto

Website van de elektrische scooterwinkel

Elektrische scooters op juizz.nl

Elektrische voertuigen bij e-motive

Rijden met Honda’s elektrische scooter, de Honda EV Neo

Koopwijzer e-scooter

De Bovag heeft een Koopwijzer over elektrische scooters samengesteld met video’s over onder meer actieradius, accu en het verschil tussen de elektrische snor- en bromfiets.

Bekijk de video-koopwijzer over e-scooters

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*