ONTDEK DE ELEKTRISCHE HISTORIE VAN PORSCHE

Ontdek de elektrische geschiedenis van Porsche tijdens de tentoonstelling ‘Ferdinand Porsche, The Heritage – from electric to electric’ in het Autoworld museum in Brussel. Belangstellenden hebben dit kunnen zien 6 december 2013 t/m 19 januari 2014.
ELEKTRISCH SINDS 1900
Op het evenement zijn zo’n 40 (elektrische) auto’s en de nieuwe Porsche 918 Spyder Plug-in Hybrid te bewonderen. De tentoongestelde auto’s zijn afkomstig uit privécollecties en internationale musea en maken stuk voor stuk deel uit van de elektrische geschiedenis Porsche. De eerste elektrische Porsche zag in het jaar 1900 het levenslicht. Deze auto bouwde Ferdinand toen hij slechts 24 jaar oud was bij de firma Lohner & Co. Daarna ontwikkelde hij een auto met hybride-aandrijving voor Lohner en vele andere auto’s met (elektrische)-aandrijving volgde in de jaren daarna. Nu, 115 jaar later, keert Porsche terug naar zijn elektrische roots met een formidabele hybride-sportauto, de 918 Spyder Plug-in Hybrid.

PORSCHE 918 SPYDER PLUG-IN HYBRID
Porsche produceert de plug-in hybride 918 Spyder in een gelimiteerde oplage en de eerste exemplaren rolde eind 2013 van de lopende band. Belangstellenden konden een exemplaar reserveren voor een prijs die naar verluidt rond de 768,000 euro lag. De auto is voorzien van een 4,6-liter V8-motor met een vermogen van 430 kW, die ondersteund is door twee elektromotoren. Een 95 kW sterke elektromotor verzorgt de aandrijving van de voorwielen en een 85 kW sterke elektromotor ondersteunt de benzinemotor voor de aandrijving van de achterwielen. In totaal zet de aandrijflijn een vermogen van 614 kW op de weg.

Modellen Porsche
Productiejaren 2013−2015
918 stuks
Voorganger Porsche Carrera GT
Ontwerper Michael Mauer
Motor Sportwagen
Massa 1600-1700 kg

SNEL, SCHOON EN ZUINIG
De 0-100 km/uur sprint kost slechts 2,8 seconden en de topsnelheid bedraagt 325 km/uur. Tot een snelheid van 151 km/h kan de auto 40 kilometer volledig elektrisch rijden op stroom die opgeslagen is in een 6 kWh accupakket. daarna schakelt de brandstofmotor in. De accu laadt op zodra de auto afremt en het is ook mogelijk om de batterij via het stroomnet op te laden. De techniek realiseert een CO2-uitstoot van 70 gram/km en een gemiddeld brandstofverbruik van 3,0 l/100km.

OOK EEN STEKKER VOOR DE PORSCHE PANAMERA
Dat Porsche overtuigd is van elektrotechniek bleek onlangs ook toen de autobouwer de nieuwe Porsche Panamera presenteerde. Het model kwam namelijk ook met plug-in hybride-techniek op de markt. De oplaadbare Panamera S E-Hybrid kan volledig opgeladen 36 km rijden en het gemiddelde brandstofverbruik bedraagt slechts 3,1 l/100 km. En dat is goed voor het gunstige bijtellingstarief van 14% voor zakelijke rijders. Vanaf juni 2013 stond de nieuwe Porsche Panamera in de showrooms.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*