Zo hard sprint de elektrische Rimac Concept One

Met 1.088 pk en 1.600 Nm, mag je verwachten dat de elektrische Rimac Concept One serieus kan sprinten. De eigenaar van de Kroatische supercarbouwer demonstreert in een nieuwe video precies hoe hard het eraan toegaat.

2,6 SECONDEN

Op papier sprint de Rimac Concept One in 2,6 seconden naar 100 km/u. Dat lijkt hij in onderstaande video ook aardig waar te maken. De Concept One heeft vier elektromotoren, een voor elk wiel, en ook vier versnellingsbakken. Het totale vermogen komt uit op 1.088 pk en 1.600 Nm en vooral dat laatste zorgt voor de bizarre sprintcijfers. Het koppel is namelijk direct maximaal beschikbaar, wat ook zijn gevolgen heeft voor de banden, want als hij wegtrekt blijven er vier strepen achter op het wegdek.

Rimac wil in totaal achtentachtig exemplaren van de Concept One bouwen. Toen de Kroatische start-up de auto lanceerde, had hij een elektronisch begrensde topsnelheid van 305 km/u. Voor de productieversie is het bijgesteld tot 355 km/u, nog steeds elektronisch  begrensd. Die versie werd voor het eerst getoond op de autosalon van Genève in februari van dit jaar. Hij moet naar 300 km/u kunnen sprinten in 14,2 tellen, waarmee hij zo’n twee seconden sneller op de snelheid is dan de McLaren P1. Voor je beeld: een McLaren F1 doet de 0-300 km/u in meer dan 21 seconden.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*