5 GLOEDNIEUWE ELEKTRISCHE AUTO’S DIE DEBUTEREN IN PARIJS

 

Op zaterdag 1 oktober was het Parijse autosalon van start gegaan. Wij brengen al verslag uit vanop de beursvloer op donderdag 28 september. Volg en like onze Facebook pagina voor updates! Laat ons vooral ook weten of je bepaalde wensen hebt i.v.m. zaken waar we zeker over moeten berichten!

Er zullen in Parijs heel wat gloednieuwe 100% elektrische auto’s onthuld worden waaronder zowel productierijpe exemplaren als concepts. Hieronder een overzicht van de 5 meest interessante premières!

Mercedes

Mercedes zal in Parijs een elektrische conceptwagen onthullen. Vermoedelijk wordt het een Tesla Model S concurrent waarvan er in 2019 een productieversie komt!

Volgens de geruchten zou Daimler er ook een submerk voor elektrische auto’s voorstellen, EQ genaamd, dat de strijd moet aangaan met BMW’s i-afdeling.

Volkswagen

Volkswagen wil dat we snel het dieselgate schandaal vergeten dus het brengt een charmeoffensief met een gloednieuw elektrisch prototype (UPDATE 30/09/2016: De concept heeft de naam “I.D.” gekregen). Het is een auto met de afmetingen van een Golf en de productieversie zou betaalbaar moeten zijn.

Renault ZOE

De (bestaande) Renault ZOE krijgt volgens de geruchten een range-upgrade! De officiële actieradius zou stijgen van 240 km naar 320 km (UPDATE 28 september: Renault ZOE krijgt 400 km rijbereik!).

pel Ampera-e

De Opel-versie van de alom geprezen Chevrolet Bolt. De Ampera-e had eigenlijk al in maart 2016 in Genève moeten staan maar werd vooruitgeschoven naar Parijs. De Ampera-e is een 100% elektrische auto met +400 km range die in 2017 op de markt komt.

Smart electric drive

Tenslotte brengt Daimler ook z’n geëlektrificeerde versie mee van de gloednieuwe Smart. Zowel de fortwo coupé, fortwo cabrio als de forfour krijgen stekkeruitvoeringen. Het rijbereik is 10% gestegen ten opzichte van de vorige elektrische Smart.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*