Primeur: Amsterdam zet eerste elektrische shovel in

De gemeente Amsterdam heeft een primeur in handen: in de hoofdstad wordt voor het eerst een volledig elektrische shovel, ook wel wiellader genoemd, ingezet in de wegenbouw.

Dit meldt de gemeente Amsterdam in een persbericht.

Elektrische shovel

De elektrische shovel van Rutte Wegenbouw wordt voor het eerst ingezet bij het vernieuwen van de bestrating op het Singel in Amsterdam.

Abdeluheb Choho, wethouder van duurzaamheid, openbare ruimte, dienstverlening en bestuurlijk stelsel, is enthousiast over de inzet van het duurzame werktuig. “Amsterdam is een dynamische stad waar voortdurend wordt gebouwd en verbouwd. Het gebruik van voertuigen en machines die geen stank- en lawaaioverlast veroorzaken en tegelijkertijd bijdragen aan schone lucht en klimaatbeheersing juichen wij toe”, zegt hij in het persbericht. “Het inzetten van een elektrische shovel vormt een mooie toevoeging aan het Amsterdamse programma om te komen tot een uitstootvrije stad in 2025.”

Wethouder Choho was eerder te gast bij Duurzaam BV Radio en praatte over duurzaamheid in Amsterdam en het ‘omdenken’ dat hiervoor nodig is.

Emissievrije werkzaamheden

De elektrische shovel is onderdeel van een samenwerkingsovereenkomst tussen Amsterdam, Rotterdam en Rijkswaterstaat. In deze samenwerking wordt gekeken naar de mogelijkheden om emissievrije werkzaamheden in de stad te realiseren. Dit om de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren.

Daarnaast zijn elektrische werktuigen veel stiller dan machines op diesel, waardoor de geluidsoverlast door werkzaamheden teruggedrongen kan worden.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*