5 redenen waarom je met een EV op wintersport kan gaan

Vergeet de horror-verhalen omtrent elektrische auto’s en de kou. Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je wél een emissievrije auto zou moeten pakken naar de wintersport.

De ontwikkelingen gaan momenteel keihard. Was het een aantal jaar geleden nog niet goed mogelijk om op wintersport te gaan met een elektrische auto, is dat tegenwoordig dankzij diverse laadnetwerken een stuk beter geregeld. We geven je vijf redenen waarom de elektrische auto en wintersport prima samengaan. Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Vredestein: rij voorzichtig, ook met winterbanden in wintersport gebieden!

1. Elektrische auto’s hebben tegenwoordig een acceptabele range
De actieradius van EV’s wordt continu verbeterd. Met de dit jaar geïntroduceerde Tesla Model S P100D kun je in theorie maar liefst 613 kilometer ver komen. Bovendien beschikken onder andere deze Tesla’s over een systeem dat de batterijen op temperatuur houden, zodat de actieradius niet naar beneden knalt door de vrieskou. Goedkopere auto’s met een grote actieradius zijn ook onderweg. Zo komt volgend jaar de Opel Ampera-E op de markt met een range van 500 kilometer.

2. Goede laadinfrastructuur
Dankzij diverse initiatieven zoals Fastned is het mogelijk om langs verscheidene Europese snelwegen te snelladen. Aangekomen op je bestemming is het natuurlijk wel zo prettig dat je elektrische bolide kan worden opgeladen. Gelukkig gaan ook de autoriteiten en accommodaties met de tijd mee. Steeds vaker kan een elektrische auto worden geladen op plaats van bestemming. Overheden van Europese landen zijn daarnaast druk in de weer om de laadinfrastructuur steeds verder uit te breiden. Een goed voorbeeld is Duitsland, dat een uitgebreide infrastructuur van oplaadpunten kent.

3. Dankzij winterbanden heb je voldoende grip
Een elektrische auto heeft vanuit stilstand al direct de beschikking over veel koppel. Winterbanden zijn dus zeker geen overbodige luxe. Bovendien zijn ze in veel Europese landen zelfs verplicht. Een elektrische auto komt met het juiste rubber -en eventueel met sneeuwkettingen- moeiteloos door een met sneeuw bedekte weg.

4. Verantwoorde tussenstops
Dat sommige elektrische auto’s een beperkte actieradius kennen hoeft geen nadeel te zijn. Het is juist beter voor je gezondheid, aangezien je vaker een stop zult maken dan een auto met een verbrandingsmotor. Even wat eten of drinken en de benen strekken terwijl de auto wordt opgeladen. Geen punt toch?

5. Goed voor het milieu
Milieubewust op vakantie gaan doe je natuurlijk met een elektrische auto. Op die manier blijven wintersportgebieden ook wintersportgebieden en help je zelf een klein beetje mee.

Tot slot, waar moet je op letten bij de aanschaf van winterbanden? Het aanbod uitgebreid noemen is een understatement. Daarom nog even een paar tips: let bijvoorbeeld goed op de maten en het draagvermogen. Zo kun je checken of de banden geschikt zijn voor jouw bolide. Ook kan de snelheidscodering een belangrijke factor zijn, mocht je beschikken over een auto met een hoge topsnelheid. De Vredestein Wintrac xtreme S beschikken over snelheidscoderingen H, V en Y. De Y-band is bijvoorbeeld geschikt voor snelheden tot maar liefst 300 km/u.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*