‘s-Heer Hendrikskinderen heeft vanaf januari een deelauto

Inwoners van ’s-Heer Hendrikskinderen kunnen vanaf 2 januari gebruik maken van een elektrische deelauto.

De dorpsraad denkt met deze voorziening met name gezinnen tegemoet te komen die nu een tweede auto hebben, maar deze zelden gebruiken. In plaats van de tweede auto kunnen ze ook een abonnement op de deelauto nemen. Dat kost vijftien euro per maand of twintig als meer mensen uit één gezin er gebruik van willen maken. Daarnaast betaalt de gebruiker nog 20 cent per gereden kilometer en 2,50 euro per uur.

De dorpsraad gaat de auto leasen van de ZLM en betaalt daar 280 euro per maand voor. De risico’s zijn beperkt, omdat de gemeente garant staat voor een bedrag van 2400 euro. Er is een contract afgesloten voor anderhalf jaar. ,,In die periode moet de deelauto z’n succes bewijzen’’, zegt Adri van Oosten van de dorpsraad.

De auto komt bij een laadpaal bij het parkeerterrein van korfbalvereniging Tjoba te staan. De sleutel ligt bij café De Oranjeboom. Het is de bedoeling dat de deelauto in de toekomst onder de nog op te richten dorpscoöperatie komt te vallen. Daarin worden initiatieven ondergebracht die de leefbaarheid bevorderen, maar waarvoor de dorpsraad niet het financiële risico kan dragen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*