Honda’s elektrische bestelbusje komt uit een 3D-printer

 

Waarom auto’s bouwen met behulp van 3D-printtechnologie een uitstekend idee is? Omdat er geen miljarden hoeven te worden geïnvesteerd om een geheel nieuwe productielijn op te zetten en omdat een model zeer snel en goedkoop kan worden aangepast. Ook prettig: als je wat schade maakt kun je aan je buurman vragen of hij bijvoorbeeld een nieuwe bumper voor je kan printen. Honda heeft dit begrepen en neemt een voorsprong op de andere automerken.

In samenwerking met het eveneens Japanse 3D-print Kabuku ontwikkelde Honda dit minuscule elektrische bestelbusje, waarvan het grootste deel van de carrosserie is gemaakt met een 3D-printer. Een 15 pk sterke elektromotor zorgt voor een topsnelheid van maximaal 70 kilometer per uur en een bereik van 80 kilometer. Heel praktisch inzetbaar als transportmiddel voor de laatste kilometers in een drukke stad. Of en wanneer Honda ‘m naar Europa gaat halen is nog niet bekend, maar wij zijn alvast enthousiast.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*