Onderzoek: ‘Mannen haten elektrische auto’s’

Kijk even op je oprijlaan. Staat daar een BMW i3, Nissan Leaf of Renault Zoe? Dan moet je je als man zorgen gaan maken over je testosterongehalte. Dat zijn niet onze woorden, maar die van de Universiteit van Notre Dame in de Amerikaanse staat Indiana.

Onderzoekers daar ‘ontdekten’ dat mensen milieuvriendelijk gedrag met vrouwelijkheid associëren. Daarom blijven mannen vaak weg bij producten die ze als ‘groen’ beschouwen. Volgens Notre Dame heeft Tesla de Model S daarom goed in de markt gezet door de bliksemsnelle acceleratie van de elektrohatchback te benadrukken en niet het ijsbeerknuffelende karakter ervan.

Open deur

De universiteit voerde een lange reeks sociale experimenten uit en kon op basis van de uitkomsten maar tot één conclusie komen: mannen hebben iets tegen producten die als milieuvriendelijk worden gezien, terwijl vrouwen die antipathie totaal niet hebben. Een beetje een open deur misschien, gezien het feit dat vooral de XY’s op deze wereld zich aangetrokken voelen tot sportwagens met Euro 98 slempende veelcilinders.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*