Wat je moet weten over deze toffe Android-fietsen

Niet alleen mobiele apparaten zijn geschikt voor Android. Ook fietsen gaan aan de haal met het mobiele besturingssysteem.

Het Chinese LeEco heeft in Las Vegas twee fietsen gepresenteerd die draaien op Android. First things first: LeEco is een bekende naam in het Aziatische land en bemoeit zich op een breed gebied met allerlei zaken. Ze werken bijvoorbeeld samen met Aston Martin aan een volledige elektrische auto, ze ontwikkelen tevens een eigen elektrische auto en daarnaast zijn ze financieel verbonden met Faraday Future.

Ook op techgebied is LeEco actief. Ze ontwikkelen bijvoorbeeld smartphones en televisies. Een grote jongen dus. Tijdens CES tonen ze hun nieuwste ontwikkelingen. Onder andere slimmme fietsen die gebruik maken van het mobiele besturingssysteem van Google.

De Android-fietsen beschikken over sensoren die data verzamelen. De tweewielers beschikken over GPS, een kompas, een accelerometer en een barometer. De snelheid kan worden weergegeven, je hartslag kan gemeten worden en de gereden afstand wordt bijgehouden. Navigeren gaat via de kaarten van HERE. Dit is slechts een greep uit de mogelijkheden. Zo kan je Android-toestel worden gekoppeld aan de slimme fiets wat weer nieuwe features met zich meebrengt.

Alle informatie wordt weergegeven op een kleine 4-inch tablet die zich op het stuur begeeft. De tablet draait op een aangepaste versie van Android 6.0, genaamd BikeOS. Een nadeel is dat het scherm niet tegen een hoosbui kan. Het touchscreen is enkel bestand tegen spatwater en wat stof.

LeEco brengt de fietsen in de Verenigde Staten op de markt. Het gaat om een gewone fiets en een mountainbike. Prijzen zijn niet bekendgemaakt. Of het Chinese bedrijf de Android-fietsen ook buiten Amerika gaat verkopen is niet bekend, maar het lijkt er helaas niet op.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*