Dit enorme jacht is emissievrij met een oneindige actieradius

Omdat ook vervoer op water gewoon duurzaam kan zijn.

Elektrische auto’s zijn heet, maar ook op het water kan de boel een stuk duurzamer. Wat te denken van de enorme jachten die door rijkaards worden aangeschaft. Ze beschikken over dikke dieselmotoren die alles behalve zuinig zijn. Dat er ook jachten bestaan die goed voor het milieu zijn bewijst Ned Ship.

De Solarwave 64 is hun nieuwste emissievrije creatie. De boot beschikt over een 100 kilowatt accupakket en de zon geldt als bron voor de kracht. De Solarwave 64 heeft namelijk een zonnedak dat de boot van power voorziet en ook alle apparatuur aan boord. Er is geen ouderwetse verbrandingsmotor aanwezig.

Volgens de makers heeft het schip een oneindige actieradius. Voorwaarde is wel dat de zon veel schijnt en je niet harder vaart dan 13 km/u. Het systeem kan genoeg zonne-energie opslaan om tevens ‘s nachts door te varen of als het bewolkt is. De Solarwave 64 komt wel met een prijskaartje. De boot heeft een vanafprijs van 2,5 miljoen euro.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*