Nico Rosberg citeert Lauda: “Het leven heeft meer te bieden dan rondjes rijden”

Nico Rosberg haalt op een economisch forum in Davos een oud citaat van Niki Lauda aan en presenteert ideeën voor een business plan in de toekomst. Ook acht weken na zijn volledig verrassende aankondiging om als coureur te stoppen heeft Formule 1 wereldkampioen Nico Rosberg nog steeds geen spijt van zijn besluit om met zijn 31 jaar al met een soort van vervroegd pensioen te gaan. Hoewel hij nu enkele miljoenen Euro’s minder te besteden zal hebben, kwam de Mercedes-ambassadeur in Davos uiterst kalm en tevreden over. En hij toverde een oud citaat tevoorschijn, dat in het verleden al eens door Niki Lauda gebruikt was.

“Het leven heeft meer te bieden dan alleen maar rondjes rijden”, verklaarde Rosberg op het elitetreffen in het Zwitserse kuuroord aan de talrijke prominenten en politici uit de hele wereld. Zo was het de afgelopen 11 jaar, sinds zijn carrière begon in 2006, contractueel vastgelegd dat hij absoluut niet mocht gaan skiën. Dat wil hij nu inhalen. Na vele jaren alles voor de sport te hebben gegeven om die felbegeerde WK titel binnen te halen, heeft hij nu weer de touwtjes over zijn leven in eigen handen, voegde hij er aan toe. Tevens een boodschap voor alle andere ‘groten’ in de zakenwereld, om vooral niet te vergeten om te leven.

Nu wil Rosberg de wereld iets teruggeven “op de een of andere manier”. Zo heeft hij zich voorgenomen om ernstige zieke kinderen in Duitsland te gaan bezoeken. Ook gaat hij naar manieren zoeken om te investeren en noemde hij elektrische auto’s als een mogelijkheid. Daarmee zou hij niet de eerste voormalige Formule 1 coureur zijn, die zich door middel van stroom voortbeweegt. Oud-coureur Heinz-Harald Frentzen heeft zelf een huis gebouwd met een eigen oplaadstation op zonne-energie voor elektrische auto’s en rijdt daardoor geheel emissie vrij.

Rosberg benadrukte nogmaals, dat het heel belangrijk voor hem is geweest, om op zijn absolute hoogtepunt het podium te verlaten. ,,Iedereen moet zijn eigen weg vinden en beseffen wat het beste voor hem is”, zo vatte hij samen. Een enquête van ‘Motorsport-Total.com’ onder bijna 5000 deelnemers, waarbij werd gevraagd of je, als je Rosberg geweest zou zijn, wel door gereden was, werd door 55,85 procent met een “ja” beantwoord en door 44,15 procent van de ondervraagden met een “nee” beantwoord.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*