Daimler en Uber samen in autonoom rijden

Uber gaat gebruik maken van zelfrijdende voertuigen van Mercedes-Benz in haar groeiende netwerken. Het is voor het eerst dat Uber samenwerkt met een autofabrikant.

De overeenkomst werd dinsdag bekend gemaakt. Daimler gaat haar Mercedes-Benz auto’s en trucks introduceren in het Uber platform. Mercedes-Benz heeft sinds kort een nieuwe CASE-strategie, wat staat voor Connected, Autonomous, Shared&Services en Electric. De overeenkomst met Uber is de volgende stap naar een toekomst van gedeelde mobiliteit en autonoom rijden. Mercedes heeft met de zelfrijdende E-klasse en trucks met het Highway Pilot systeem voertuigen die prima passen bij de initiatieven van Uber. Uber heeft zelf al een afdeling die werkt aan autonome trucks, genaamd Otto.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*