Uber huurt NASA-expert in voor vliegende auto

Uber heeft oud-NASA-medewerker Mark Moore aangetrokken. Dat meldt Bloomberg maandag. Moore schreef in zijn NASA-tijd een white paper over elektrische vliegtuigjes die kunnen opstijgen en landen als helikopters, maar dan stiller. Deze vliegtuigjes worden ook wel VTOL, de afkorting voor Vertical Take Off and Landing, genoemd.

Uber liet zich door die visie inspireren en kwam vorig jaar oktober met een eigen white paper waarin het idee werd opgevat om de ‘vliegende auto’s’ te gaan inzetten als taxi’s. Moore gaat werken voor dat project, dat de naam Uber Elevate draagt.

Uber is nog geen VTOL’s aan het bouwen, maar toch denkt Moore dat de taxi-app het bedrijf is dat zijn visie werkelijkheid kan laten worden. “Ik kan geen ander bedrijf bedenken dat in zo’n goede positie is om marktleider te worden in dit nieuwe ecosysteem en de markt voor de stedelijke, elektrische VTOL werkelijkheid te maken.”

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*