Vorstelijke terugkeerpremie voor cfo Tesla

Deepak Ahuja komt niet gratis terug uit zijn pensioen om weer bij elektrische autofabrikant Tesla aan de slag te gaan. Zijn basissalaris is bescheiden, $500.000, maar als terugkeerpremie ontvangt hij daarnaast $15 miljoen aan aandelen.

Deepak Ahuja was eerder van 2008 tot eind 2015 financiële man van Tesla.

Per april keert Ahuja terug op zijn post als vervanger van Jason Wheeler. Deze kondigde woensdag zijn ontslag aan bij de presentatie van de jaarcijfers. Daarbij bleek dat Tesla vorig kwartaal opnieuw in de rode cijfers is gedoken, nadat er in het derde kwartaal voor het eerst sinds tijden zwarte cijfers werden geschreven.

Ahuja’s was de eerste cfo van Tesla. Cruciaal voor het autoconcern wordt nu hoe zijn nieuwe en betaalbaardere Model 3 het gaat doen op de automarkt.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*