Dit is ‘s werelds grootste zonnepark van bovenaf

Longyangxia Dam Solar Park in China, het grootste zonnepark ter wereld, is door Nasa op een wel heel bijzondere manier in beeld gebracht. Satellietbeelden laten zien hoe het zonnepark binnen vier jaar uitgroeide tot zijn huidige capaciteit: 840 megawatt.

Grootste zonnepark

De titel van ‘grootste zonnepark ter wereld’ werd in de afgelopen jaren aan verschillende zonneparken toegewezen. In 2014 was de Topaz Solar Farm in Californië de grootste met 550 megawatt. In 2015 nam het zonnepark Solar Star in Californië het stokje over: 579 megawatt. In 2016 had het Kamuthi Solar Power Project in India de eer om zichzelf de grootste te noemen, met een capaciteit van 648 megawatt.

Longyangxia Dam Solar Park in China is sinds februari 2017 de grootste. Met een capaciteit van 850 megawatt en een oppervlakte van 27 vierkante kilometer laat het indrukwekkende zonnepark de competitie ver achter zich. Het zonnepark zou momenteel beschikken over meer dan 4 miljoen zonnepanelen.

Zonne-energie

Longyangxia Dam Solar Park is onderdeel van een grote expansie in China op het gebied van zonne-energie. In 2016 werd het totaalvermogen zelfs verdubbeld.

Of het grootste zonnepark deze titel lang mag behouden, is onwaarschijnlijk. Wel blijft de titel binnen Chinese grenzen: in het noordwesten van China wordt momenteel een zonnepark gebouwd dat bij oplevering een capaciteit van 2.000 megawatt zal hebben.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*