Kia Niro binnenkort ook met stekker verkrijgbaar

Kia heeft de Niro Plug-in Hybrid onthuld. Die heeft een groter accupakket, een elektrische range van 55 kilometer en de mogelijkheid om de accu’s via het stopcontact op te laden.

De Kia Niro is vanaf het derde kwartaal van dit jaar ook verkrijgbaar met een stekker. De Niro Plug-in Hybrid heeft een 8,9 kWh accupakket, dat onder de achterbank en de vloer van de kofferbak is geplaatst. Er is 109 liter bagageruimte opgeofferd, maar er blijft nog een bruikbare 318 liter over.

De stekkerhybride heeft dezelfde 1.6 GDI-motor aan boord als zijn broertje zonder stekker. Hoeveel vermogen de aandrijflijn levert is nog niet bekend, maar de elektrische range is volgens het merk 55 kilometer. De CO2-uitstoot moet uitkomen op ‘minder dan 30 g/km’. Dit zijn uiteraard theoretische cijfers.

De Kia Niro Plug-in Hybrid komt nog dit jaar op de markt, de prijzen zijn nog niet bekend. De derde versie van de Niro, die volledig elektrisch is aangedreven, volgt in 2018.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*