Wat heeft deze motor gemeen met de iPhone?

Zou je er mee kunnen bellen?

Grote namen als Kawasaki, Ducati en Yamaha kennen we al tientallen jaren van de meest vette motoren. De laatste jaren is echter een nieuwe trend waarneembaar als het gaat om deze markt. Nieuwe fabrikanten lijken als paddenstoelen uit de grond te schieten. Startups komen met nieuwe interessante concepten, waaronder het model in dit artikel.

Evoke Motorcycles is gespecialiseerd in de productie van volledige elektrische motoren. Met een uitbreiding van de markt voor ogen zijn ze een partnerschap aangegaan met Foxconn om hun vlaggenschip aan de man te brengen. Foxconn is het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de productie van de iPhone. De tweewieler luistert naar de naam Urban S Smart en de motor is vanaf heden te bestellen als je woonachtig bent in de Verenigde Staten of China.

De motor heeft een 9 kWh accupakket van Samsung, wat resulteert in een actieradius van 200 kilometer. Van 0 naar 50 km/u doet de motorfiets in 2,5 seconden en de topsnelheid bedraagt 130 km/u.

De machine kost 9.400 dollar. Voor een pre order rekent het bedrijf een aanbetaling van 200 dollar. Evoke hoopt per juli aan klanten te gaan leveren in de Verenigde Staten.

Evoke Motorcycles werd in 2015 opgericht en het bedrijf opereert vanuit Beijing, China. Vorig jaar wist de fabrikant 120 motoren te leveren. Dit jaar verwachten ze dankzij de samenwerking met Foxconn een boost in het aantal leveringen.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*