Nvidia maakt computer voor zelfrijdende auto’s samen met Bosch

Nvidia en Bosch werken samen aan een supercomputer die krachtig genoeg is om de kunstmatige intelligentie voor zelfrijdende auto’s te draaien.

De technologie is gebaseerd op Nvidia Drive PX, die al in de semi-zelfrijdende auto’s van Tesla wordt gebruikt, meldt Nvidia. Het systeem werd tijdens technologiebeurs CES eerder dit jaar al aangekondigd.

Het systeem van Bosch gaat Nvidia’s aanstaande Xavier-chip gebruiken, die is toegespitst op het draaien van kunstmatige intelligentie. Volgens Nvidia kan die chip 20 biljoen berekeningen per seconde maken.

Toch heeft het systeem daarvoor maar 20 watt aan stroom nodig, waardoor de boordcomputer kleiner en goedkoper wordt dan het huidige Nvidia Drive PX-systeem. Nvidia zei eerder dat het systeem zo snel wordt als 150 MacBook Pro’s.

Volgende decennium

“We willen dat geautomatiseerd rijden in elke situatie mogelijk is”, zegt Bosch-CEO Volkmar Denner. “Al in de komende tien jaar zullen zelfrijdende auto’s een onderdeel van het dagelijks leven worden. We streven naar een leidende rol op het gebied van kunstmatige intelligentie.”

“Zelfrijdende auto’s zijn een uitdaging die nu kan worden opgelost met de recente doorbraken in deep learning en kunstmatige intelligentie”, aldus Jen-Hsun Huang, Nvidia’s oprichter en CEO. “Met de Drive PX-boordcomputer zal Bosch systemen voor de massaproductie van autonome auto’s maken.”

De systemen van Bosch en Nvidia zullen beschikbaar zijn voor alle fabrikanten die met de bedrijven willen samenwerken. Toch zal het nog even duren voor auto’s met de systemen daadwerkelijk rondrijden. Bosch verwacht dat de productie van de boordcomputer in het begin van het volgende decennium start.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*