Officieel: Gutierrez maakt FE-seizoen af voor Techeetah

Esteban Gutierrez komt de rest van het seizoen uit in de Formule E, zo werd maandagochtend bekend. De Mexicaan, die drie seizoenen in de Formule 1 reed, zou in eerste instantie alleen in de ePrix van Mexico-Stad deelnemen. Het team van Techeetah heeft hem nu een contract aangeboden voor de overige races van het seizoen 2016-’17: Qing Hua Ma is het kind van de rekening, de Chinees wordt gedegradeerd tot reserverijder.


“Ik ben erg dankbaar dat ik met Techeetah deel mag nemen in de Formule E”, sprak Gutierrez, die vorig jaar voor Haas in de F1 reed, op de officiële FE-site. “Na vier jaren in de Formule 1 neem ik nu een stap vooruit in de wereld van de motorsport. Ik zie met name uit naar mijn thuisrace, die over anderhalve week plaatsvindt op het Autodromo Hermanos Rodriguez. Hopelijk kan ik een goed resultaat boeken voor alle Mexicaanse fans!”
Er zijn tot dusver slechts drie ePrix’s gereden in dit FE-seizoen: Gutierrez mag in negen wedstrijden uit gaan komen. Bij Techeetah ziet hij voormalig Ferrari-testcollega Jean-Éric Vergne, de Fransman maakte in de zomer de overstap van DS Virgin Racing.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*