G.M. zet stevig in op autonoom rijden

Kennelijk gelooft General Motors heilig in de toekomst van zelfrijdende auto’s, want het concern neemt op korte termijn maar liefst 1100 nieuwe mensen aan voor experimentele projecten die met dit soort besturing van doen hebben. Dat doet men voor een nieuwe net gestarte dochter-divisie die als Cruise Automation door het leven gaat en is gevestigd in Califonie. Het waarom van het daar zetelen is logisch. De regelingen in die Amerikaanse staat zijn zodanig dat je met jouw experimentele auto’s de weg op kunt, wat veel praktijkinformatie levert voor de toekomst.

GM stelt dat het voor deze nieuwe ontwikkelingen ruim 22 miljoen US Dollar vrij heeft gemaakt en deze divisie 50 nieuwe Chevrolet Bolt’s ter beschikking krijgt waarmee de rijtrests moeten worden uitgevoerd. Een deel van de ontwikkelingskosten krijgt GM weer terug van de overheid die subsidie verstrekt op dit soort technologie.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*