Amazon en DHL zien toekomst drones rooskleurig

Antwerpen –Wordt uw pakje binnenkort bezorgd door een drone? Internationale bedrijven als Amazon, DHL en Google zien er het potentieel van in en staan steeds verder in hun onderzoek ernaar. Maar in België hebben drones weinig meerwaarde, vindt Bpost.

Amazon bezorgt al aan twee klanten in het Verenigd Koninkrijk pakjes via een drone. Volgens het Amerikaanse postorderbedrijf kan het op die manier veilig en snel (in minder dan een half uur) pakjes bezorgen in de achtertuin van de klant. Die hoeft slechts een wit baken op de grond te leggen, en de drone vindt zonder piloot de juiste locatie. Amazon wil de dienst, genaamd Amazon Prime Air, in de komende maanden verder testen en uitbreiden naar meer klanten. CEO Jeff Bezos meent dat leveringen met drones “even alledaags zullen worden” als met klassieke vracht- en bestelwagens. Ook het Duitse DHL is al vergevorderd in het testen van leveringen met drones. Het rondde eind 2016 een test af waarbij een drone probleemloos en autonoom pakjes bezorgde in bergachtig gebied.

Technisch is er dus al heel wat mogelijk, maar op vlak van wetgeving moeten er wel nog heel wat problemen worden opgelost.

In België lijkt een gelijkaardige dienst in ieder geval nog niet voor morgen. Bpost onderzoekt het gebruik van drones voor leveringen niet, en is dat ook niet meteen van plan. “Ons land is te dichtbebouwd”, zegt Bpost-woordvoerster Barbara Van Speybroeck. “Bij ons is de klassieke postbode of koerier nog altijd sneller dan een drone.”

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*