Draadloos opladen BMW 5 Serie via inductie

Het draadloos opladen van de plug-in hybride BMW 530e iPerformance moet volgend jaar realiteit zijn. Snel daarna volgen de andere modellen uit Beieren.

In 2018 introduceert BMW draadloos opladen via inductie voor de 530e iPerformance. Snel daarna volgen de andere elektrische en plug-in hybride BMW-modellen. Dat meldt het Beierse bedrijf.

Voor inductief laden is geen kabel, wallbox of laadpaal nodig. In plaats daarvan gebruik je een soort mat op de grond (binnen of buiten, dat maakt niet uit) waarin een spoel verwerkt zit. Wordt de auto – met in de bodemplaat eveneens zo’n spoel – daarboven geparkeerd dan ontstaat een wisselend magnetisch veld, waaruit elektriciteit wordt gegenereerd. Daarmee wordt het accupakket van de BMW automatisch opgeladen.

De 530e iPerformance is dan binnen 3,5 uur volledig opgeladen en kan er tot (theoretisch) 50 km volledig elektrisch op rijden. Bij de introductie krijgt BMW’s iDrive-assistentiesysteem een speciale parkeerfunctie, die de parkeerlocatie boven de mat exact aangeeft op het scherm in de auto.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*