VIDEO-Uber voor carpoolers

Een app die het delen van autoritten organiseert in het woonwerkverkeer. In Gelderland gaat men het uitproberen.

Carpoolapps zijn niet nieuw, maar de TwoGo-app heeft een aantal speciale opties.

Chauffeurs en passagiers geven allebei het vertrekpunt, de bestemming en de aankomsttijd van hun voorkeur op in de app. TwoGo analyseert de ritten van alle gebruikers, identificeert de passende carpoolrit en houdt zelfs rekening met realtimeverkeersgegevens om de exacte routes en aankomsttijden te berekenen.

Op het ogenblik dat een rittoewijzing is bevestigd, wordt men op de hoogte gehouden met een sms, e-mail of via de app. Het gedetailleerde reisschema bevat niet alleen informatie over waar en wanneer je wordt opgepikt, maar stuurt ook berichten in geval van wijzigingen op het laatste moment.

De TwoGo-app is in Duitsland ontwikkeld om samen reizen te stimuleren door SAP.

Met de introductie in Gelderland heeft TwoGo de primeur in Nederland.

De app – die zich vooral richt op het bedrijfsleven en overheidsinstellingen – draait al in 17 andere landen waaronder India.

Naast bedrijven heeft TwoGo ook ervaring met overheidsinstellingen. Leden van gedeputeerde staten reizen in Duitsland al met TwoGo, aldus ‘Arnhem Slim op weg’ die de app naar Gelderland heeft gehaald.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*