Elektrische Mini wordt op zichzelf staand model

Door: Bob Kroese  14 mei 2017     www.autokopen.nl

Dat Mini in 2019 met een elektrische auto op de markt komt is geen geheim meer, maar nu weten we ook dat het merk hiervoor een specifiek model ontwikkelt. Mini gaat vooralsnog niet een van de bestaande modellen elektrificeren.

In 2019 onthult Mini zijn eerste elektrische auto. Dat is geen elektrische versie van de Mini hatchback, Countryman of Clubman, maar een specifiek ontwerp. Sebastian Mackensen, topman van Mini, heeft dat gezegd tegen Automotive News.

Hoe groot de auto wordt en wat voor carrosserievorm, dat wordt nog angstvallig geheim gehouden. Een cross-over is het meest waarschijnlijk, extra wagenhoogte biedt namelijk de mogelijkheid om de accu’s in de vloer onder te brengen. Daarmee zou je de elektrische Mini zelfs als opvolger van de Paceman kunnen zien.

Mini kondigde enkele jaren geleden aan dat het assortiment van het merk teveel was uitgedijd. Modellen als de Roadster, Coupé en Paceman moesten het veld ruimen. Er blijven uiteindelijk vijf sterke modellen, de zogenaamde superhero’s, over. Vier zijn er inmiddels bekend: de Mini hatchback, Cabrio, Clubman en Countryman. De elektrische Mini is nummer vijf.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*