K-City: het grootste testcircuit voor zelfrijdende auto’s

Door: Kiara Angelino   www.want.nl

Nu de techniek voor zelfrijdende auto’s zich steeds verder ontwikkelt, moet dit natuurlijk ergens worden getest. Maar waar test je dat zo goed mogelijk? De Zuid-Koreaanse overheid opent daarom het grootste testcircuit ‘K-City’. K-City is een testcircuit met alles erop en eraan.

Busbanen, snelwegen, parkeerzones… K-City heeft het allemaal. De testomgeving wordt zo realistisch mogelijk gemaakt. Het heeft natuurlijk geen zin om een zelfrijdende auto niet in verkeerssituaties te testen. K-City is ongeveer 360.000 vierkante meter groot. Dit wordt dus ’s werelds grootste testbaan voor zelfrijdende auto’s. In deze testbaan wordt ongeveer 9 miljoen euro geïnvesteerd. En dat is ook wel logisch, want dit wordt niet een ‘gewoon’ testcircuit. Het krijgt natuurlijk allerlei slimme systemen.

Gemakkelijk voor bedrijven

Het idee is om bedrijven de mogelijkheid te geven om hun zelfrijdende auto’s in K-City te testen. Dit is een stuk gemakkelijker voor bedrijven, omdat zij geen vergunning hoeven aan te vragen om op openbare wegen te rijden. Zuid-Koreaanse bedrijven en automakers, zoals Samsung Electronics, KIA en Hyundai gaan in K-City rijden.

Dezelfde situatie steeds herhalen

Wat de Zuid-Koreanen goed hebben bedacht is dat verkeerssituaties zich kunnen herhalen. Dit doet het ‘echte’ verkeer niet. Hierdoor wordt het voor bedrijven makkelijker om hun technologie te verbeteren. De auto’s kunnen namelijk in dezelfde situatie meerdere keren worden getest. Ook is het een stuk veiliger als zelfrijdende auto’s op een testcircuit rijden. Er kunnen zo bijvoorbeeld geen mensen worden aangereden.

Wanneer mogen zelfrijdende auto’s de baan op?

In de tweede helft van dit jaar zullen de snelwegen van K-City worden geopend. In 2018 kunnen de auto’s de baan testen. Zelfrijdende auto’s met of zonder vergunning van de overheid kunnen op deze baan rijden.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*