Is Apple’s Project Titan meer dan alleen een autoproject?

Bron: Ilona Braam     www.want.nl

De afgelopen tijd zijn meerdere malen berichten opgedoken over het zogenaamde Project Titan van Apple. Hoewel er niet veel concreets over het project wordt vermeld, zijn de meeste berichten het er wel over eens dat Project Titan te maken zou hebben met auto’s. Volgens nieuwe informatie via de website Business Insider zou het project echter veel omvattender zijn en zich ook richten op transport methodes.

Investeringen ondersteunen geruchten transport mogelijkheid Project Titan

Het rapport wijdt verder niet uit over om wat voor transport het zou gaan. Wel wordt er uitgelicht dat het heel goed mogelijk is dat Apple iets aan het ontwikkelen is dat veel meer is dan alleen een auto, gezien het feit dat Cupertino ook enkele investeringen heeft gedaan met betrekking tot transport.

Transport sector veel groter dan IT markt

Aangezien de transportmarkt volgens analisten ook enkele malen groter is dan de IT sector, zou het een logische stap zijn van Apple ook deze markt te proberen te veroveren. Daarnaast is Apple ook aan het investeren in verschillende markten, welke een grote rol zullen spelen bij toekomstige auto’s. Denk hierbij aan entertainment, communicatie en software.

Geen bevestiging van Apple

De geruchten over de betrekking van Apple op de automarkt zijn niet iets van alleen de laatste tijd. Al jaren circuleren berichten over mogelijke elektrische en autonome auto’s van het bedrijf. Later stelden berichten dat Apple alleen de software van de auto’s zou gaan ontwikkelen. Apple zelf heeft hier nog geen uitspraken over gedaan en heeft dus ook nog niks bevestigd.
 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*