‘Mercedes-Benz neemt EV Concept mee naar IAA’

Door: Lars Krijgsman    www.autoweek.nl

Mercedes-Benz neemt een studiemodel mee naar de IAA van Frankfurt dat vooruitblikt op een volledig elektrische hatchback. Althans, dat blijkt uit berichtgeving van het Engelse Autocar.

Vorig jaar liet Mercedes-Benz met de Generation EQ Concept zien hoe het merk zijn elektrotoekomst voor zich zag. Het studiemodel gaf een voorbode van een EQ-lijn, een modelfamilie van elektrische modellen. Waar de Generation EQ in SUV-vorm was gegoten, is de op stapel staande concept-car een voorbode van een kleiner model.

Tijdens de IAA van Frankfurt krijgen we volgens het Engelse AutoCar een nieuwe EQ-concept te zien, een relatief compacte hatchback die vooruitblikt op het goedkoopste lid van de EQ-familie. Omstreeks 2020 moet de auto op de verkooplijsten van Mecedes-Benz te vinden zijn. De hatchback wordt op Mercedes’ MEA-platform gezet, een modulaire basis voor elektrische modellen. De EQ-modellen zullen in Bremen gebouwd worden.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*