Scoozy: ook de scootmobiel wordt hip

Bron: Marloes de Hooge    www.dutchcowboys.nl

Er rijden in 2030 waarschijnlijk zo’n 600.000 scootmobielen rond in Nederland. In 2012 waren er dat nog maar 250.000. Deze groei heeft natuurlijk alles te maken met de vergrijzing, want het is de oudere generatie die deze wagentjes nodig heeft. Er gebeuren echter ook regelmatig ongelukken met scootmobielen: in 2016 overleden 38 mensen en een nog veel groter aantal belandde op de eerste hulp. De Delftse startup Scoozy komt nu met een alternatief, een scootmobiel die een stuk stabieler en daardoor veiliger is. En die qua design ook een flink stuk moderner is, voor de hippe oudere zeg maar.

4×4 Scoozy

Volgens de CEO van Scoozy stond de ontwikkeling van de scootmobiel de afgelopen 40 jaar stil. Het grote probleem van de huidige scootmobielen is omvallen, wat ook regelmatige gebeurt met de eerder genoemde ongelukken als resultaat. Gebruikers voelen zich ook onveilig daardoor en dat is dus de voornaamste innovatie van Scoozy: grote wielen die meer comfort geven, makkelijker stoepranden op rijden en beter wendbaar doordat alle wielen kunnen sturen. Het is dus in feite een 4×4: een scootmobiel met vierwielaandrijving.

Innovaties

Scoozy heeft een slimme boordcomputer waarmee je ‘m kunt besturen, en die ook nog met de bestuurder meedenkt. Met de joystick kun je sturen en rennen en het wagentje zelf zorgt ervoor dat je in een scherpe bocht niet kunt omvallen. Automatisch remmen gebeurt met de sensoren die rondom met je meekijken en automatisch afremmen voor bepaalde objecten. Op de display kun je ook zien hoe vol de accu nog is en hoe je dus nog kunt rijden.

Even geduld nog

Ben je geïnteresseerd dan kun je via de website een proefrit aanvragen of een van de eerste 20 Scoozy’s bestellen. Wel even geduld nog: de eerste lijn komt volgend voorjaar op de markt.

3 Reacties

 1. Prachtige scootmobiel en helemaal wat ik zoek.De besturing met stick is subliem aangezien armspieren slecht werken.
  Heb ervaring met gewone electrische rolstoel met die besturing.
  Nadeel van die rolstoel is de beperkte snelheid van 5 km/uur. Vandaar dat ik een Solo rij ( 20 km/uur)
  belangrijk is dat een scootmobiel variabele snelheden heeft afhankelijk van de persoon.
  Heel graag wil ik een proefrit maken als mogelijk .

 2. Sorry G.J.Ulfman,
  We zouden hem graag dit jaar al leveren, maar de eerste modellen komen volgend jaar pas op de markt.
  Als we eerder een alternatief hebben, geven we direct een seintje.
  Groeten Toine

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*