Skoda denkt aan elektrische sportcoupé

Door: Lars Krijgsman       www.autoweek.nl

Skoda overweegt een volledig elektrische sportcoupé te ontwikkelen. Dat blijkt uit berichtgeving van onze Engelse collega’s van AutoExpress die gesproken hebben met Christian Tube, hoog in de boom bij Skoda’s ontwikkelingsafdeling.

Volgens AutoExpress is Tube van mening dat het feit dat men Skoda als ‘nuchter merk’ ziet, niet helemaal juist. De ontwikkelingschef spreekt van “[…] 120 jaar geschiedenis vol emotie”, en haalt de achterwielaangedreven 110 R, met de motor achterin, uit de jaren zeventig aan als voorbeeld. Op de vraag of Skoda op termijn een model op de markt brengt dit in de voetsporen van die coupé treedt, antwoordt Christian Strube dat dat aannemelijk is. “Maar dan wel elektrisch.”

Mocht de auto daadwerkelijk levensvatbaar blijken, dan verwachten we hem pas over enkele jaren op de markt. Met de Vision E Concept gunde Skoda autoland al een blik in zijn EV-toekomst en het ligt in de lijn der verwachting dat de Tsjechen eerst een of meerdere elektrische volumemodellen op de markt brengen. Onderhuids van Skoda’s EV’s komt uiteraard het MEB-platform, de modulaire basis van de Volkswagen Groep.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*