Baidu levert technologie autonoom autorijden aan Bosch

Door: Erwin Boogert           www.emerce.nl

De Chinese techgigant Baidu heeft deze week contracten getekend met de Duitse bedrijven Bosch en Continental om technologie te leveren voor zelfrijdende auto’s.

Voor Baidu betekent dit een stap voorwaarts met zijn autotechnologie. Op de thuismarkt werden vorig jaar intensieve proeven gedaan met de Chinese automakers BYD, Chery en BAIC. De resultaten daarvan worden verwerkt in zijn nieuwe, open softwareplatform Apollo dat ook beschikbaar komt aan de nieuwe Duitse partners.

Het hoofddoel van de samenwerkingen, zo valt af te leiden uit de verklaringen van de concerns, is om Baidu’s eigen systemen beter te maken.

Bosch is bijvoorbeeld leverancier ook al bij Daimler, dat fors investeert in zaken als digitalisering en autonomisering van mobiliteit. Vorig jaar demonstreerde het zijn kunnen door een Tesla S zelfrijdend te maken. Continental is uitgekozen om zijn vakspecifieke kennis rondom kunstmatige intelligentie rondom mobiliteit.

Baidu had tot eind vorig jaar ook een samenwerking BMW, maar die staakten ze omdat – zo heette het formeel – de onderzoeksdoelen niet meer in lijn waren.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*