Toyota stapt uit Tesla

Door:YokiKater      fok.nl                        

Toyota is niet meer betrokken bij conculega Tesla. De Japanners hadden een belang in de Amerikaanse autobouwer, maar die aandelen zijn verkocht, liet Toyota weten aan persbureau Bloomberg.

Toyota en Tesla sloegen in 2010 de handen ineen. Toyota kocht zich voor 50 miljoen dollar (ruim 44 miljoen euro) in. Omgekeerd kocht Tesla voor 42 miljoen dollar een oude Toyota-fabriek in Californië. Daar is in de afgelopen jaren de populaire Tesla Model S gemaakt. De verwachtingen waren destijds hooggespannen, maar de samenwerking werd geen succes. Toyota en Tesla werkten samen onder meer aan de elektrische SUV Toyota RAV4, maar die auto verkocht matig en moest meerdere keren worden teruggeroepen.

Toyota, de maker van de populaire hybride Prius, heeft een eigen project opgezet voor volledig elektrische auto’s. Toyota wil dat die auto’s al rond 2020 rondrijden. Tokio is dan gastheer van de Olympische Spelen en Toyota is een van de belangrijkste sponsors.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*