Delphi in pilot met autonoom rijdende busjes en taxi’s

Samen met het Franse openbaar vervoersbedrijf Transdev laat onderdelenfabrikant Delphi vanaf 2019 autonoom rijdende minibussen en taxi’s rijden in Parijs en Rouen. De voertuigen zouden het zonder menselijke bestuurder moeten doen.

Dit melden Delphi en Transdev.

De samenwerking start met twee pilots: shuttlebussen in de Parijse voorstad Saclay en onbemande taxi’s in Rouen. Volgens beide bedrijven worden het de eerste on-demand mobility services op de openbare weg in de EU. Er is (uiteindelijk) geen menselijke bestuurder nodig. Wel is voorzien in toezicht door een controleur op afstand, via internet.

Betrouwbaar en schaalbaar

Transdev was al eerder begonnen met proefnemingen in en rond Rouen. Integratie van de besturingssystemen van Delphi en de voertuigen van Transdev zou al snel moeten leiden tot een commercieel interessant vervoersaanbod. “Wij beschouwen dit niet als demonstratie of experiment, maar als de laatste stap naar commerciële exploitatie”, stelt vice-president Glen De Vos van Delphi. “Dankzij Transdev’s kennis van mobiliteitsoplossingen willen we in deze samenwerking de afstemming van onze systemen verder verfijnen. Bovendien kunnen we ons platform nu toepassen op verschillende soorten voertuigen. Uiteindelijk streven we naar een betaalbaar, betrouwbaar en schaalbaar geautomatiseerd mobility-on-demand platform.”

Bij de Franse pilots wordt het door Delphi en Mobileye ontwikkelde platform gebruikt. Dit wordt ook gezien als basis van de autonome mobiliteitsoplossingen van BMW.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*