Deze high-tech fiets gaat jouw auto vervangen

Door: Ilona Braam         www.want.nl

De e-bike trend lijkt langzaam maar zeker echt door te zetten en steeds meer bedrijven wagen zich aan de gemotoriseerde fietsen. Ook het Californische bedrijf Specialized doet hieraan mee en kwam in 2012 al met de Turbo S. Jaren later is het tijd voor het nieuwste lid in de familie: de Turbo Vado. De high-tech fiets combineert een strak design met een goede dosis power.

Turbo Vado ziet er bijna helemaal uit als een normale fiets

Vaak kun je meteen zien dat het om een elektrische fiets gaat. Bij de Turbo Vado moet je twee keer kijken voordat dit enigszins opvalt. Specialized probeert vooral het originele fietsgevoel te behouden, maar dan met een extra boost. De snaar aangedreven motor en 604 Wh batterij zijn netjes verwerkt in de onderbuis van het E5 aluminium frame, zodat je niet ziet dat het om een e-bike gaat. Verder werken de Shimano tandwiel cassette met zes snelheden en de Tektro Zurich hydraulische remschijven voor en achter mee aan de traditionele fiets look. Als laatste maken de nieuwe Electrak en Trigger banden het geheel af.

High-tech fiets met maximaal 45 km/uur en automatische remlicht

De motor is goed voor fietsplezier met een maximale snelheid van 45 km per uur. Met het verwijderbare display op het stuur kun je makkelijk je snelheid bijhouden. Deze zal uiteindelijk te gebruiken zijn in combinatie met de nog uit te komen Turbo Vado Mission Control app. Net als een auto is de fiets verder uitgerust met een achterlicht dat automatisch aangaat wanneer je remt. Dat is wel zo veilig voor wanneer voor als je plotseling moet remmen.

Drie boost levels

De fiets is verder uitgerust met verschillende boost levels. In de Eco en Sport modus trek je het minst snel op. De Turbo modus geeft de grootste boost. Maar zelfs in deze modus lijkt het alsof je gewoon begint met fietsen en heb je niet te maken met een schok bij het opstarten. De fiets gaat op een natuurlijk manier steeds harder vooruit.

Waar de Turbo Tracker grotendeels gewoon op een normale fiets lijkt, heeft Rod Emery juist een e-bike ontworpen om op te vallen. Zijn Outlaw Tracker werd geïnspireerd door de klassieke Porsche 356 en combineert een vintage gevoel met badass high-tech elementen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*