Elektrische kart haalt 100 km/u in 1,5 seconde

Door: Alexandre de Geradon                gocar.be

Karts met een verbrandingsmotor mogen hun boeltje pakken, want de prestaties van dit karretje zijn monsterachtig. De Blast Go-Kart C5 Ultimate werd in Canada ontwikkeld door het bedrijf Daymak en wordt aangedreven door een elektromotor van 10 kW. Tegelijk heeft hij op zijn flanken en achterop 12 elektrische hefschroeven. Die creëren een luchtkusseneffect en maken zo de kart lichter terwijl hij rijdt. Het gevolg is onvoorstelbaar: de kart heeft volgens zijn constructeur slechts 1,5 seconde nodig om van 0 naar 100 km/u te sprinten.

Wie met dit hebbeding wil gaan spelen, moet diep in de buidel tasten: de Ultimate wordt aangeboden voor het verbluffende bedrag van 60.000 dollar (53.500 euro). Maar wees gerust: er is ook een ‘standaardversie’ van 9.999 dollar (8.900 euro). Die laatste moet het wel zonder hefschroeven doen en heeft 3,9 seconden nodig voor de spurt naar de 100 km/u. Wat uiteindelijk ook niet zo slecht is…

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*