BMW steekt geld in elektrische bussen

Bron: www.groen7.nl

Het investeringsvehikel van BMW besluit om te investeren in Proterra, een fabrikant van elektrische bussen.

De elektrische bus zal steeds vaker deel uit maken van de dienstregeling. Het lijkt vooral een kwestie van tijd te zijn voor de ronkende, trillende en herriemakende bus géén vaste waarde meer is in het openbaar vervoer. BMW ziet dat ook gebeuren en dat heeft investeringstak BMW i Ventures doen besluiten om geld te steken in Proterra. Dat is een fabrikant van elektrische bussen die hoofdzakelijk in Amerika actief is.

De zesde investeringsronde in het Proterra is nu gesloten en heeft in totaal $ 55 miljoen (ca. € 50 miljoen) opgeleverd, de vijfde investeringsronde bracht in totaal $ 140 miljoen (ca. € 125 miljoen) binnen. Generation Investment Management LLP leidde de investeringsrondes, waar BMW i Ventures een bijdrage aan leverde.

Het binnengebrachte geld van de laatste investeringsronde zal worden gebruikt om de productie in South Carolina en Los Angeles verder op te voeren. Ook de research & development-afdeling in Silicon Valley gaat er financieel op vooruit. Momenteel heeft het bedrijf 400 bussen verkocht, die onder andere rondrijden in Seattle, Dallas, Nashville, San Jose, Philadelphia en Reno.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*