Deze Amerikaanse racer is volledig elektrisch

Door: MauritsH        www.groen7.nl

Het eigenzinnige Panoz is weer eens met een bijzonder project bezig.

Deze GT-EV is namelijk volledig elektrisch. Het apparaat wordt ontwikkeld in samenwerking met Green4U en het meest bijzondere aspect aan deze kar is natuurlijk de positie van de coureur. Hij zal eventuele passagiers teleur moeten stellen, want zoals je ziet biedt de GT-EV slechts plaats aan één inzittende.

Met het accupakket rechts en de bestuurder links zou de gewichtsverdeling optimaal moeten zijn. Bovendien neemt de bestuurder niet meer plaats bovenop de accu’s, waardoor de auto lager kan worden opgebouwd. Men mikt verder op een gewicht van rond de 1.100 kg bij een vermogen van 600 pk. Die pk’s moeten op alle vier de wielen worden losgelaten.

Overigens is dit niet de eerste bijzondere racer van Panoz. Het merk was er in 1998 heel vroeg bij met een hybride racer op Le Mans en ook was dit Amerikaanse bedrijf medeverantwoordelijk voor de Nissan DeltaWing.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*