Programma FE eveneens bekend: start in december

Bron: www.gpupdate.net

In navolging van de voorlopige Formule 1-kalender voor het seizoen 2018 heeft de FIA maandagmiddag, na beraad tijdens de World Motor Sport Council in Genève, een voorlopig programma opgesteld voor de Formule E. De elektrische klasse zal het seizoen 2017-’18, in tegenstelling tot de huidige jaargang, pas in december aftrappen.

Wederom is de Chinese speciale administratieve regio Hong Kong gastheer van de seizoensouverture. De tweede race wordt wederom in de straten van het Marokkaanse Marrakech gehouden: het is dan echter al 2018, aangezien er maar één raceweekend in het huidige kalenderjaar zal worden georganiseerd. Het treffen in Hong Kong bestaat wel uit twee ePrix’s: er is sprake van een doubleheader.

Nieuw op de kalender zijn Santiago (de hoofdstad van Chili) en São Paulo, één van de grootste steden van Brazilië. De eerste stad is al zeker van haar plaats op de kalender, de tweede moet nog worden goedgekeurd. Ook de Italiaanse hoofdstad Rome is nieuw op de kalender: Mexico-Stad, Parijs, New York en Montréal mogen wederom hun opwachting maken. Op 9 juni is er ruimte gemaakt voor een ePrix, er moet echter nog besloten worden waar deze gehouden wordt. In de wandelgangen wordt er gesproken over het Russische Moskou en het Zwitserse Genève als mogelijke gastheer.

Voorlopige FE-kalender seizoen 2017-18:
2 december: eerste ePrix van Hong Kong
3 december: tweede ePrix van Hong Kong
13 januari: ePrix van Marrakech
3 februari: ePrix van Santiago
3 maart: ePrix van Mexico-Stad
17 maart: ePrix van São Paulo
14 april: ePrix van Rome
28 april: ePrix van Parijs
19 mei: ePrix van Duitsland, plaats onbekend
9 juni: nog niet bekend
7 juli: eerste ePrix van New York
8 juli: tweede ePrix van New York
28 juli: eerste ePrix van Montréal
29 juli: tweede ePrix van Montréal

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*