Dit elektrische vliegtuig komt 950 kilometer ver

Bron:www.groen7.nl

Uiteraard zullen ook vliegtuigbouwers na moeten denken over alternatieven voor kerosine en het Israëlische Eviation Aircraft steekt alvast een teen in het water.

Dit bedrijf heeft vandaag op de Paris Air Show namelijk een prototype gepresenteerd van hun volledig elektrische lichtgewicht vliegtuig. Het toestel is bedoeld voor korte vluchten van stad naar stad, waarmee reizigers een hoop tijd kunnen besparen die ze anders kwijt zouden zijn aan files en ander leed waar wegverkeer mee te maken krijgt.

Toch kan het vliegtuig in theorie 950 kilometer ver komen als het moet. Aan boord kunnen maximaal negen passagiers plaatsnemen en de bemanning bestaat uit twee piloten. Het ontwerp zou aan alle internationale eisen voldoen en men hoopt vanaf 2021 de eerste vluchten te kunnen uitvoeren.

Onlangs liet de CEO van Boeing weten dat hij niet verwacht dat zijn bedrijf de komende decennia al met (grote) elektrische vliegtuigen op de markt komt. Concurrent Airbus lijkt al een paar stappen verder te zijn. Blijven we in het straatje van het toestel van Eviation, dan moeten we natuurlijk de Nederlandse PAL-V noemen. Dit apparaat is weliswaar niet elektrisch, maar de vliegende auto is wel met hetzelfde doel ontworpen: het door de lucht afleggen van kortere afstanden om zo veel tijd te besparen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*