Emmen krijgt waterstoftankstation

Bron: www.coevordenhuisaanhuis.nl

Op het bedrijvenpark A37 bij Emmen komt een tankstation voor duurzame brandstof en een eenheid die waterstof gaat produceren op basis van zonne-energie.

Deze zogenoemde Energy Point komt bij het al geplande zonnepark Oranjepoort, bij Oranjedorp en Nieuw-Dordrecht. Dat maakte Stefan Holthausen, directeur van de Holthausen Groep uit Hoogezand, dinsdagavond bekend tijdens een bijeenkomst over zonne-energie, duurzaamheid en economie, die georganiseerd werd door de Verenging Parkmanagement Bargermeer. Naast twee duurzame vormen van groen gas (voor vrachtverkeer) kan er straks ook waterstof worden getankt door personenauto’s. Bij de gemeente ligt er inmiddels een vergunning. Met de investering is een bedrag van 5 miljoen euro gemoeid.


Het bedrijf uit Hoogezand is  druk bezig met de ontwikkeling van Energy Points tankstations door heel Nederland. De eerste komt dus in Emmen. Volgens het bedrijf is waterstoftechnologie weliswaar nog niet voor iedereen betaalbaar. ‘Momenteel rijden er over de hele wereld slechts een paar duizend waterstof auto’s rond. Dat zorgt er voor dat de prijs relatief hoog is.’ Hoe hoger de afname, des te betaalbaarder het wordt, verwacht Holthausen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*