Video-Uber toont zijn nieuwste autonome truck

Door: Floris Poort                   www.bright.nl

Uber heeft zijn nieuwste zelfrijdende vrachtwagen getoond. Deze met een LIDAR-systeem waar Google vast niet boos om is.

In een video toont Uber de nieuwste verzie van zijn zelfrijdende vrachtwagen. Te zien is hoe een chauffeur eenmaal op de snelweg het systeem inschakelt en met zijn handen los het enorme gevaarte autonoom over de weg laat glijden. Maar wat ook opvalt is dat draaiende ding op het dak van de vrachtwagen. Dat had de vorige versie van de vrachtwagen nog niet.

Dat is een zogenoemd LIDAR-systeem, die de omgeving in kaart brengt zodat de wagen weet waar ’ie rijdt. Deze is kant en klaar gekocht van het bedrijf Velodyne, meldt TechCrunch. Volgens het hoofd van ATG, de zelfrijdende tak van Uber, is de overstap naar nieuwe technologie geen direct gevolg van de rechtszaak met Google-bedrijf Waymo.

Waymo heeft Uber aangeklaagd wegens het stelen van zijn bedrijfsgeheimen. Dat gebeurde nadag Uber het de maker van zelfrijdende auto’s Otto overnam, inclusief oprichter Anthony Levandowski. Die die man was voorheen het hoofd van Google’s zelfrijdende tak, en heeft volgens Google geheime technische informatie van Waymo meegenomen toen hij vertrok. Terwijl de rechtszaak tussen Uber en Google nog loopt, is Levandowski een maand geleden bij Uber ontslagen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*