Grote elektrische vrachtauto’s rijden door Rotterdam

Bron: www.verkeersnet.nl

Sinds kort rijden er in Rotterdam drie 100% elektrische vrachtauto’s van distributeur Breytner en groothandel Technische Unie.

Net als andere steden kampt Rotterdam met problemen als NOx-uitstoot, fijnstof en geluidsoverlast. Door de groei van online aankopen nemen deze problemen nog toe. Het Rotterdamse programma Logistiek 010 van overheid en bedrijfsleven zoekt oplossingen hiervoor.

De inzet van de nieuwe elektrische trucks in Rotterdam maakt deel uit van een project van het Europese programma FREVUE (Freight Electric Vehicles in Urban Europe), waarin ook Rotterdam en FIER Automotive uit Helmond partner zijn. In het kader van het project zullen de trucks de komende drie jaar worden gemonitord.

 

Rotterdam moedigt bedrijven aan om gebruik te maken van de subsidieregelingen van FREVUE. Deze regeling is bedoeld om de inzet van vrachtvoertuigen met nul uitstoot te vergroten.

Het zijn overigens niet de eerste elektrische vrachtauto’s die in Rotterdam rijden. Enkele vervoerders gebruiken al kleinere bestel-/vrachtauto’s. Maar Breytner zet nu zwaardere elektrische 19-tons vrachtauto’s in. Ook Heineken rijdt al met enkele grote elektrisch vrachtauto’s in Rotterdam en Amsterdam.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*